Att tänka på innan du tar ett lån

Om du är i tankar om att låna pengar till något så finns det lite saker som du behöver ha i åtanke innan du tar det där lånet. Det gäller att du tänker dig låna lämplig mängd pengar, ta rätt typ av lån och fundera om du verkligen att lån av rätt anledning bland annat. Här ges det tips kring saker du behöver tänka på innan du tar ett lån.

Vi har tidigare skrivit om möjligheten att låna pengar med betalningsanmärkning. Men nu ska det handla om vad du behöver tänka på innan du tar ett lån, oavsett vilken typ av lån du tänker ta och vart.

Undvik SMS-lån

Undvik den typen av snabba lån som inte kommer underlätta för dig ekonomiskt. Om du inte kommer kunna betala tillbaka pengarna denna månad kommer du förmodligen inte kunna göra det under nästa månad heller. 

Frågor att ställa dig själv om lån

Den första frågan du ska ställa dig själv innan du tar ett lån är om du verkligen behöver at ett lån, eller om du vill ta ett lån, skriver Expressen i en artikel. Sedan är det dagas att börja räkna på hur mycket du kan betala i månaden. För, om du inte har råd att betala det som ett lån kostar månadsmässigt, bör du absolut inte ta lånet. Så, hur mycket kan du betala och hur länge? Sedan är det dags att bestämma summan du vill ansöka lån om. Se här till att aldrig låna mer än vad du behöver. Ju mer du lånar desto dyrare blir ditt lån. Sedan, vilken typ av lån ska du då ta? I artikeln tipsar de dig att tänka som den som lånar ut pengar.

”Här ska du tänka som banken. Hur säker är du som låntagare? Är det alldeles säkert att du kan betala i tid? Se till att samla allt som talar för dig”, skriver Expressen.