Ekonomiska fördelar med att välja en bra mäklare

När du ska sälja din bostad är det viktigt att du väljer en mäklare som är duktig och du har förtroende för. Det kommer underlätta hela försäljningsprocessen. Att ha en bra mäklare är en ekonomisk fördel.

Att sälja din bostad är en stor affär och du vill såklart få det bästa möjliga priset för din bostad. För att få ett bra bud är det viktigt att du hittar en mäklare som du har förtroende för och som är bra. Om du vill ha en bra mäklare ska du kolla in SkandiaMäklarna i Stockholm som har goda kunskaper om bostadsmarknaden och vet vad som krävs för en bra försäljning. De kan allt om den rådande bostadsmarknaden och kan guida dig rätt när du ska fixa bostaden inför visningen. De kan helt enkelt med sin kunskap och kontaktnät göra att du får ett bättre slutpris.

Mäklarens kunskaper är viktigt

En mäklares roll är mycket större än att ta emot bud och hjälpa till att fixa hemmet inför försäljningen. Mäklarens jobb är tillsynes enkelt men är långt ifrån det. En mäklares arbete sker i det tysta och mycket ser du inte. En mäklare gör allt från att få ditt hem att se proffsigt ut till att hitta potentiella köpare genom sitt kontaktnät. Du betalar någon för att ta hand om hela administrationen och det är viktigt att du litar på mäklaren och att mäklaren är duktigt på sitt arbete. Om mäklaren har ett bra kontaktnät, kan marknaden, vet vad som är värt att renovera och kan diverse knep för att locka köpare kommer det göra att du ökar chanserna till en lyckad försäljning.

Fördelar med en bra mäklare:

  • Många intressenter som budar
  • Maximalt slutpris
  • Minimal risk
  • Trygg affär

Gör mindre renoveringsprojekt

När det kommer till att fixa bostaden inför visningen kan det vara värt att göra en mindre renovering. Stora renoveringar brukar sällan vara lönsamma. Men att fixa slitna golv, missfärgningar på väggarna och byta handtag och beslag i köket brukar göra att bostadens värde höjs något. Sedan är det bra att rikta in dig på en specifik målgrupp. Det är svårt att behaga alla och då är det bättre att inrikta dig på en viss grupp människor.