Har du råd med lånet?

Att ta ett lån kan ibland innebära räddningen på en tuff ekonomisk situation, men du måste alltid se till att betala tillbaka det och kolla så att det låneerbjudande du tackar ja till är tillräckligt för att kunna återbetala i tid. Har du råd med lånet? Det är frågan.

Tänk såhär när du ska låna från en långivare. Det ska vara så billigt som möjligt för dig och du ska försöka komma undan från en så hög ränta som möjligt. Sedan bör du också tänka på hur rimlig summan är när du tar lånet. När du vill låna pengar från Nordax gäller det att tänka på vilken summa som fungerar för dig, både att låna och att betala tillbaka.

Vilka kostnader tillkommer?

Ett lån innebär inte bara återbetalning på den summa du lånat. Det tillkommer även räntekostnader och andra avgifter som banken eller långivaren tar, vilka räknas in i den effektiva räntan, det vill säga den ränta som innehåller hela summan av vad du ska återbetala. Ju högre kreditvärdighet du har desto lägre ränta och använder du dig av en medlåntagare så sjunker räntan ännu mer.

Tänk på att jämföra lån som artikeln. Aftonbladet säger.

 

En analys från Swedbank visar att det finns tusenlappar att spara på att jämföra räntor och avgifter.

 

Idag lånar många utan säkerhet och det bidrar till en högre räntesats eftersom banken inte har några andra tillgångar som de kan ta om du inte klarar av att betala tillbaka. På en nischad bank som Nordax har du dock tillgång till både privatlån och bostadslån när många andra banker trilskas med att ge dig pengar du behöver till livets alla måsten.