Kreditkort framför kontanter

Vi går mot en mer och mer kontantfri värld vilket gör att användningen av kreditkort ökar, och det är något som många drar nytta av när kreditkort föredras framför kontanter – ett exempel är bland annat flickscouterna i USA som numera erbjuder kortbetalning vid köp av deras kakor.

I ett kontantlöst samhälle blir det allt viktigare att också ha ett kreditkort utöver sitt vanliga kontokort, och vilket sådant man ska välja kan vara svårt och därför är ett tips att läsa på om kreditkort på kreditkortlistan.se innan man väljer. På så vis kan man välja det kort som passar en själv bäst genom att jämföra krediterna och kortdistributörens villkor med mera. Och visst är det många som har och också tar kreditkort numera – till och med flickscouterna i USA:

”De flesta som vill köpa sötsaker nobbar med hänvisning till att de saknar kontanter. Den nedåtgående trenden kan ha nått botten nu. I Austin, Texas, har en grupp flickscouter börjat ta kredikort via mobila kortläsare.” läs mer här.

Som citatet ovanför skvallrar om så kan scouterna i USA idag verkligen stå för sitt motto ”Alltid redo” när de till och med kan erbjuda kortbetalning under sin kakförsäljning som tidigare gick ut på att sälja kakorna för kontanter endast. Tack vare att man satsat på bärbara kortläsare kan de nu tjäna in mer pengar och samtidigt också slippa den rånrisk som flickorna tidigare var i på grund av kontanterna de fick. Men det är inte bara flickscouterna som insett värdet i att kunna betala med krediter. I Ny Teknik skriver man om hur teknikföretaget Samsung nyligen lanserat Samsung Pay i Sverige och den lösningen går ut på att samla alla kreditkort man har i en enda digital plånbok, just i syfte att underlätta i ett kontantfritt samhälle. Och en kortutgivare som verkligen vill locka kunderna till att ha just deras kort är Collector som börjat samarbeta med appen Wrapp vilket ger kunderna olika bonusar, rabatter och personliga erbjudanden varje gång de använder korten, vilket Dagens Handel skriver om. Så om några år är säkerligen kontanterna borta helt och hållet – och troligtvis kommer konsumenterna att tjäna på det på en rad olika sätt.