Låna pengar eller inte?

Drömmer du om att köpa en ny bil eller åka på en lång semesterresa med hela familjen? För att få råd med dina drömmar kan ett privatlån vara en bra lösning i många fall men det gäller att jämföra villkoren så att du inte betalar för mycket i onödan.

lånÄven den som har en betalningsanmärkning kan få ett lån hos vissa långivare och på webbplatsen https://www.comboloan.se/svart_att_fa_lan/lan-med-betalningsanmarkning.asp kan du läsa mer om vilka förutsättningar som gäller om du har en betalningsanmärkning. Tänk på att betala av lånet i tid om du tar ett lån trots att du har en betalningsanmärkning så att du kan bli av med din prick i kreditupplysningsföretagens register inom tre år.

Vilket låneutrymme har du?

Det finns flera tillfällen i livet då ett lån kan behövas som till exempel då det är dags att köpa en bil eller bostad. Många har också en drömresa de vill göra som kostar mycket pengar. Oavsett vad du drömmer om är det viktigt att gå igenom den egna ekonomin noggrant innan du tar ett lån. Hur stora dina utgifter är och hur mycket pengar du tjänar varje månad är frågor som det gäller att besvara. Genom att använda Konsumentverkets budgetkalkyl kan du på ett enkelt sätt räkna ut ditt hushålls kostnader per månad för att veta hur mycket pengar du har råd att låna.

Enkla sätt att spara pengar

Genom att välja rätt lån med de bästa villkoren går det att spara mycket pengar eftersom räntekostnaden och uppläggningsavgifter och andra avgifter skiljer sig åt mellan olika långivare. Se därför till att kolla upp hur mycket lånet kommer att kosta dig varje månad och hur lång tid det kommer att ta innan du har betalat tillbaka det. För att inte riskera att hamna i en skuldfälla i framtiden är det viktigt att sköta amorteringarna av lånet och att också spara en liten summa varje månad för att bygga upp en buffert om en oförutsedd utgift skulle dyka upp. Det finns många enkla sätt att spara pengar som till exempel att ta med matlåda till jobbet och att köpa kläder på second hand-affärer.