När är det lämpligt att låna pengar?

När plånboken gapar tom och du samtidigt vill göra en investering kan det vara frestande att låna pengar. I vissa fall är det en god idé, medan det i andra fall inte är så lämpligt.

När du väl bestämt dig för att låna pengar är det viktigt att du hittar en långivare som är trygg och har bra villkor. Långivaren Brixo.se kan erbjuda båda delarna. Där lånar du upp till 30 000 kronor, får snabb utbetalning och slipper UC som annars kan bli ett problem om du vill ta lån i framtiden. Läs vidare för att ta reda på när det passar att ta ett lån.

Tänk på det här innan du lånar pengar

Ett lån måste alltid återbetalas vilket gör att du måste se till att du har ekonomiskt utrymme att göra just det. Gör en enkel budget och ta hänsyn till ränta och eventuella avgifter. Se även till att du har en marginal om livet skulle förändras på något sätt. Hos Brixo kan du anpassa din amorteringstid och därmed minska månadskostnaden så att den passar din inkomst.

När är det fördelaktigt att låna pengar?

Undvik att låna till saker som onödig konsumtion som du egentligen inte har råd med. Det är också en dålig idé att låna pengar för att bygga upp ett sparande. Här kan du läsa en artikel om varför det inte är gynnsamt.
Allra bäst är det att låna pengar till investeringar som kan ge dig mer pengar tillbaka. Här kan du läsa en artikel om hur du höjer din bostads värde genom att till exempel renovera.

”Om man kan bygga balkong så ska man garanterat göra det. Trots att det är en stor investering anser han att det är den åtgärd som ökar värdet mest: Alla gånger 10 procent på en mindre lägenhet,” säger Lagerling
När du tar lån är det viktigaste att du har budgeterat så att du har råd att betala tillbaka.