Samla kostnader och spara pengar

Vad finns det för olika sätt som gör att du sparar pengar varje månad? Att samla utgifter på ett och samma ställe samt att föra över pengar automatiskt varje lön är två goda råd.

 

 

Ett smart sätt att minska sina månadsbetalningar och spara pengar på är att samla lån. Det finns olika långivare som erbjuder tjänsten att samla lånen, det bästa är att jämföra de olika aktörerna på en jämförelsesajt innan du sätter igång med att ta ett nytt större lån som täcker in alla smålån du har. Ta en noggrann titt på www.Samlalånen.com till exempel, det gör att du får lite bättre koll på vilka långivare som är intressanta, bra och kan bli aktuella för just dig.

 

Spara pengar genom att samla alla lån på samma ställe

 

De bästa fördelarna med att just samla lån är att du främst sparar pengar i form av att du inte behöver betala ränta på en massa olika mindre lån, utan det är bara ränta på det enda lånet, samlarlånet, som du behöver betala. Det kan verkligen minska din månadskostnad riktigt rejält. De mindre lånen betalas samtidigt av när du tar det större lånet som täcker upp, det skapar lägre ränta och bättre villkor om inte annat. Samla lån, krediter och avbetalningar på ett och samma ställe och täck in alla med ett samlat lån i stället för att betala alla för sig med varsin ränta.

 

Spartips att ta fasta på om du vill komma igång med sparandet

 

Vad för andra sätt kan du som privatperson spara pengar på? Det finns en hel del saker att dra in på som gör att du sparar många kronor varje månad. Några tips för att komma igång med sparande får man i denna artikel från Svenska Yle, råden är bland annat:

 

  • Spara direkt när pengarna kommer in på kontot. Då hinner du inte göra dig av med dem.
  • Börja med små summor. Det är alltid lättare att öka på sparbeloppet senare.
  • Gör det till en vana.
  • Kom ihåg att det alltid finns en kostnad inbakad i sparandet. Jämför kostnaderna med olika sparsätt (till exempel sparkonto, fonder, aktier).
  • Ta hjälp av en ekonomirådgivare om du har funderingar kring ditt sparande och din konsumtion.

 

I en artikel i Expressen tipsas det även om att göra en hushållsbudget. Om du känner att du inte har kontroll över din ekonomi är det ett smart drag att sätta igång lite planering för att lyckas spara pengar i stället för att sitta med skulder varje månadsslut innan lön. Att göra en balansräkning kan vara ett smart första steg – det är ett dokument som balanserar tillgångar och skulder, till exempel en månad. Det gör att du snabbt ser hur mycket pengar du har att röra dig med, hur mycket du kan lägga undan och hur mycket du kan spendera på det som behöver köpas. Tänk ett år framåt när du gör en budget, sammanfatta alla fasta utgifter och räkna ner inkomster månad för månad. Läs mer om detta i artikel från Konsumentverket för att gå fördjupad kunskap i hur du gör budget och balansräkning.