Spara pengar genom att sälja prylar

Hur sparar du pengar på bästa sätt? Det finns olika metoder, använd gärna flera för bästa effekt. Starta ett investeringssparkonto och sälj av prylarna du inte använder.

Har du massor av prylar hemma du inte använder? Vad bra, då kan du sälja av dessa på nätet och tjäna pengar, inte minst på annonssidan Fyndtorget. Detta är ett smart sätt att snabbt få ihop pengar på, pengar som kan gå till bra saker som sparande, hyra, matkostnader och annat under månaden. Helt enkelt ett bra sätt att spara pengar på. Vad finns det för andra sätt?

Svenskar sparar rekordmycket pengar

I en artikel i Aftonbladet går det att läsa om hur svenskar tydligen sparar rekordmycket pengar. Nästan en tiondel av befolkningen har närmare en miljon eller mer liggandes på sparkontot. Det gäller bara att börja stegvis för att sedan växla upp, med superlåga räntor finns det flera smarta sätt att spara pengar på.

 

Spara på rätt ställe

I snitt har svenskarna 162 000 kronor i sitt sparande, per invånare. Det är rekordmycket. Dessvärre är det så att många har en lite för stor andel av sina pengar på sitt sparkonto, inte i aktier och fonder som ger mycket bättre avkastning. Det kan vara läge att starta ett så kallat investeringssparkonto om man har sparat ihop två månadslöner i sitt sparkonto. Det är gynnsamt skattemässigt samtidigt som det är enkelt att starta och dessutom gratis. Pengarna kan gå upp och ner i värde men över tid växer de mest stor sannolikhet. Flytta över lite pengar på detta konto det första du gör varje månad och anpassa sedan konsumtionen efter sparandet.

Ha gärna ett mål med ditt sparande, det kan göra det enklare och roligare att spara. Mer om sparande går det att läsa om i Dagens Industri och i NSD.

 

Det viktigaste är att fråga sig själv varför man sparar. Har du en miljon kronor på sparkontot ska det vara ett medvetet val. Ska du spara i aktier och fonder, börja stegvis och ta det försiktigt – Aftonbladet